Vhodná krytí na bazén

Koupit si dnes bazén může díky lepším cenám kde kdo, ale ne každý se o svou koupací plochu umí náležitě starat. Hlavní je udržovat vodu čistou.

Vhodná krytí na bazén

Léto se nezadržitelně blíží a pokud máte zahradu, měli byste uvažovat o koupi bazénu. Možná se vám to stále zdá jako příliš velká investice, ale není potřeba pořizovat si gigantickou vodní plochu. V případě, že potřebujete bazén pouze na občasné shlazení v letních vedrech a pro děti, bohatě vám postačí pořídit si nadzemní model, který je dostatečný nejen co se velikosti týče, ale hloubky. Navíc se dá koupit doslova za pár tisícovek a co je vůbec nejlepší, není potřeba dělat na zahradě žádné stavební úpravy. Prostě je složíte konstrukci dohromady a máte to. Nic složitého ani záludného na tom není.

Čistá voda

Daleko problematičtější je ale udržovat bazénovou vodu v dostatečné čistotě. To se nesestává pouze z občasného sběru listí z hladiny, ale rovněž i z chemického čištění. Pokud na to nebudete dbát, brzy začne voda měnit barvu a zapáchat. V takovém případě je nutné přistoupit k její kompletní výměně. A příště je pak vhodné nasadit ty správné prostředky.

Mezi ty nejpoužívanější určitě patří chlór, alespoň u nás tomu tak je. Jedná se prakticky o universální dezinfekci, která se standardně nevyužívá pouze v domácích bazénech, respektive veřejných plovárnách, ale třeba i k čištění vody ve veřejném vodovodu. Do bazénu se samozřejmě dávají mnohem vyšší dávky. Ovšem pozor, abyste to nepřehnali. Vysoká koncentrace chlóru může dráždit pokožku, což není žádoucí. V takovém případě je dobré buďto použít pro příště menší koncentraci, případně použít jiný dezinfekční prostředek, třeba některý preparát na bázi kyslíku.

Plavec

Hodně může s čistotou vody pomoci i taková na první pohled maličkost jakou je solární plachta https://www.chlorito.cz/solarni-plachty. Dokáže zachytit celou řadu nečistit, díky čemuž udrží vodu čistou. Výhodou solární verze navíc je, že umí vodu i ohřát. Není sice tak efektivní jako ohřívadlo, na druhou stranu však využívá energii pouze slunce, a to nic nestojí.