Streamingové platformy slaví žně

Nejen Češi, ale lidé na celém světě si oblíbili streamovací služby. A proč tomu tak je?
Nabídka veřejnoprávních a komerčních televizi je v oblasti filmů naprosto nedostačující. Jednotlivé televize kromě nekonečných seriálů nenabízí prakticky nic. Stokrát reprízovaná tvorba, která se navíc točí na všech programech stále dokola, už nikoho nenadchne. Dalším problémem jsou reklamy, které komerční televize vkládají do všech filmů. Jsou nudné a úmorné.

laptop s logem Netflixu

Streaming je velice flexibilní

Streamingové služby se naopak přizpůsobily lidem. A se vzrůstajícím počtem zákazníků se zlepšují i nabízené služby. Všeobecná obliba „filmových a seriálových videoték v laptopu“ potom definitivně přitáhla k těmto novým službám davy mladých uživatelů.

Výhodné ceny

Cenová nenáročnost nabízené služby, kterou si může dovolit prakticky každý, tak zbourala všechny překážky a lidé už neřeší, zda si službu zaplatit, ale spíš váhají s výběrem, kterou si zvolit.
Konkurence je prospěšným faktorem, a tak si budoucí uživatel má občas příležitost v rámci časově omezených kampaní vyzkoušet vybranou službu po určité časové období zdarma. Nespornou výhodou je také pohodlné placení a jednoduchý způsob, jak službu přerušit.

film v televizi

Přehledná nabídka s jazykovou volbou

K dalším zajímavostem určitě patří možnost sledovat pořady v originálním jazyce, nebo si zvolit jinou jazykovou variantu. S přibývajícím publikem roste i podíl nadabovaných projektů do češtiny.
Přehledně poskládaná struktura služby nabízí možnost sledování daného programu v televizi, nebo si jednoduše na počítači vybrat z široké nabídky právě takový film, na který máte náladu. Během sledování si můžete kdykoliv udělat i delší pauzu, aniž byste o něco přišli.
Fanoušci seriálů určitě oceňují možnost sledovat seriál i jako celek, a tak si v případě nemoci nebo deštivého počasí není těžké udělat v pohodlí domova „filmový den“ a naplno se ponořit do děje mezi oblíbené postavy.
V době, kdy už si nevzpomínáme na poslední návštěvu kina, je streaming právě tou službou, která nám pomáhá přežít toto složité pandemické období. Není proto překvapením, že za poslední rok těmto platformám přibyly miliony nových uživatelů z celého světa.